Jak czyścić i dbać o estetyke naszych Skodinek

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sebba75
    Ambiente
    • 2009
    • 225

wyszlo tak sobie ogolnie lakier zjechany i mozna powiedziec zaniedbany

I jak to bywa w V4o listwy

Komentarz

• Big
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 6389

Sebba75, jak dla mnie wyszło naprawdę fajnie A co do tego zjęcia listwy to jest 50/50?
      Czarny Elegance

Komentarz

• sebba75
        Ambiente
        • 2009
        • 225

Zamieszczone przez Big
        Sebba75, jak dla mnie wyszło naprawdę fajnie A co do tego zjęcia listwy to jest 50/50?
        Tak zrobilem 50/50 ogolnie wiadomo ze listwy Volvo S40/V40 sa bardzo kiepskiej jakosci i zrobilem je na koniec Black Wow dla porownania 50/50

Komentarz

• Big
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 6389

No własnie miałem się pytać co daje tak znakomity efekt :shock: Chyba zaopatrze się w Black WoW bo jest naprawdę wow !!
          Czarny Elegance

Komentarz

• Maru 123
            RS
            • 2008
            • 4660

sebba75, wycieraczka na ostatniej focie mokra czy nabłyszczałeś czymś?

ps. podoba mi się to że nie wstawiasz tego na kosmetykę aut- tam liczą sie tylko znane marki i ludzie którzy mają potężne studia do "renowacji" rocznych mercedesów :twisted:
            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Jarek_wawa
              Rider
              • 2009
              • 283

Zamieszczone przez sebba75
              Zamieszczone przez Big
              Tak zrobilem 50/50 ogolnie wiadomo ze listwy Volvo S40/V40 sa bardzo kiepskiej jakosci i zrobilem je na koniec Black Wow dla porownania 50/50
              Co oznacza 50/50 ?

Komentarz

• sebba75
                Ambiente
                • 2009
                • 225

Zamieszczone przez Maru 123
                sebba75, wycieraczka na ostatniej focie mokra czy nabłyszczałeś czymś?

ps. podoba mi się to że nie wstawiasz tego na kosmetykę aut- tam liczą sie tylko znane marki i ludzie którzy mają potężne studia do "renowacji" rocznych mercedesów :twisted:
                Dostalem pare dni temu mowy srodek do gum itp chcialem zobaczyc jak dziala na takich wycieraczkach jak dla mnie oki lecz zbyt blyszczace nie bardzo takie lubie.
                PS:dzieki za mila opinie znana marka potezne studio hmmm rzecz wzgledna kazdy ma prawo do zycia tylko mowimy o metrazu?
                50/50 polowa listwy jest zrobione Black Wow druga polowka nie zeby pokazac roznice.

Komentarz

• Maru 123
                  RS
                  • 2008
                  • 4660

sebba75, chodziło mi o to ze tam każdy kto używa zymola albo svissa i ma ładną halę z miejsca jest ekspertem od detailingu :?
                  1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• sebba75
                    Ambiente
                    • 2009
                    • 225

[quote="Maru 123"]sebba75, chodziło mi o to ze tam każdy kto używa zymola albo svissa i ma ładną halę z miejsca jest ekspertem od detailingu :?[/quote
                    luzik ja tam po tylu latach jestem amatorem hal mamy duzo najwieksza 9000m jest gdzie parkowac

Komentarz

• Maru 123
                      RS
                      • 2008
                      • 4660

sebba75,

dobra a tak w temacie-jak z trwałością tego black wow? podgrzewałeś powierzchnię suszarką?
                      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• sebba75
                        Ambiente
                        • 2009
                        • 225

sebba75,

dobra a tak w temacie-jak z trwałością tego black wow? podgrzewałeś powierzchnię suszarką?
                        Suszara stary system ale tym razem wlasnie bez suszary auto przez noc stoi zamkniete w hali jutro zrobie fotos wstawie obaczysz sam jak to wyglada sam jestem ciekaw

Komentarz

• GRUBEER
                          Elegance
                          S_OCP Member
                          • 2007
                          • 936
                          • Volkswagen

Foka :twisted: faktycznie wyszlo tak sobie jak dla mnie efekcik znakomity :szeroki_usmiech
                          Pozdrawiam Kuba vel GRUBEER.
                          Gejsza 6

Komentarz

• Maru 123
                            RS
                            • 2008
                            • 4660

a do tych wycieraaczek wewnątrz auta czego używałeś? czy mokre są?
                            1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• sebba75
                              Ambiente
                              • 2009
                              • 225

a do tych wycieraaczek wewnątrz auta czego używałeś? czy mokre są?
                              Dostalem pare dni temu nowy srodek do gum itp chcialem zobaczyc jak dziala na takich wycieraczkach jak dla mnie oki lecz zbyt blyszczace nie bardzo takie lubie.Nie sa mokre takie blyszcace

Komentarz

• Big
                                RS
                                S_OCP Member
                                • 2007
                                • 6389

ps. podoba mi się to że nie wstawiasz tego na kosmetykę aut- tam liczą sie tylko znane marki i ludzie którzy mają potężne studia do "renowacji" rocznych mercedesów
                                Maru, chyba troche przesadzasz Kosmetyka aut to bardzo fajne i pomocne forum, a to że są na nim ludzie którzy maja profesjonalne salony car-detailingu tylko pomaga a nie przeszkadza Przynajmniej mi, jako amatorowi detailingu, ci ludzie bardzo pomagają sowja wiedzą i doświadczeniem. Dla mnie to forum jest super !! Zauwaz, że są tam również tematy dot. tanich budżetowych kosmetyków.
                                Wiec wiecej luzu
                                P.S Ty zdjecia swojej Skody wstawiłeś na detailing-world a tam też dyskusja toczy sie o naprawdę dobrej klasy kosmetykach, a jej uczestnikami są ludzie którzy z detalingu żyją.

[ Dodano: Czw 19 Lis, 09 07:00 ]
                                Ale wracając do tematu:
                                Zamieszczone przez sebba75
                                Dostalem pare dni temu nowy srodek do gum itp chcialem zobaczyc jak dziala na takich wycieraczkach jak dla mnie oki lecz zbyt blyszczace
                                jak dla mnie też trochę za błyszcząco, ale bardziej intryguje mnie to, czy po pociagnięciu tym środkiem wycieraczka nie robi się śliska i czy buty się na niej nie ślizgają?
                                Czarny Elegance

Komentarz

• sebba75
                                  Ambiente
                                  • 2009
                                  • 225

Ale wracając do tematu:
                                  sebba75 napisał/a:
                                  Dostalem pare dni temu nowy srodek do gum itp chcialem zobaczyc jak dziala na takich wycieraczkach jak dla mnie oki lecz zbyt blyszczace
                                  jak dla mnie też trochę za błyszcząco, ale bardziej intryguje mnie to, czy po pociagnięciu tym środkiem wycieraczka nie robi się śliska i czy buty się na niej nie ślizgają?
                                  Sliska to malo powiedziane Big lodowisko w porownaniu z ta wycieraczka to pikus
                                  Napewno ten srodek odpada,ale warto nowe rzeczy testowac a takowych do testow dostaje duzo wiec mozna sie bawic

Komentarz

• GRUBEER
                                    Elegance
                                    S_OCP Member
                                    • 2007
                                    • 936
                                    • Volkswagen

Zamieszczone przez Big
                                    Maru, chyba troche przesadzasz Kosmetyka aut to bardzo fajne i pomocne forum, a to że są na nim ludzie którzy maja profesjonalne salony car-detailingu tylko pomaga a nie przeszkadza Przynajmniej mi, jako amatorowi detailingu, ci ludzie bardzo pomagają sowja wiedzą i doświadczeniem. Dla mnie to forum jest super !!
                                    Macku.... mnie juz tak irytuje to forum ze szok nie nawidze czegos takiego co sie dziej na "KAZDYM SPONSOROWANYM" forum (moim Zdaniem tak wlasnie jest) jak tylko wstawi jakis salon svissa lub muchoZolla czy innego (rooczne auto po korekcie lakieru ktora trwala 24 godziny) czegos to wszyscy sie malo nie spuszcza z zachwytu, a jak wstawi naprawde zajebiscie zrobione swoje starsze auto jakis koles (laik) to sa odpowiedzi typu, "no super", "fajnie wyszlo" itd. to forum bylo ok ale na poczatku hmmm na samym poczatku kiedy nie bylo tam jeszcze tych Duzych FABRYK detailingowych.
                                    Jesli kogos urazilem to sorki ale takie jest Moje PRYWATNE zdanie... :evil:
                                    Gejsza 6

Komentarz

• Maru 123
                                      RS
                                      • 2008
                                      • 4660

GRUBEER, i takie jest też moje zdanie... to coś jak czytanie auto świata-stronniczosć i sponsoring
                                      1.8T AGU L&K

2.0TDI BKD ELEGANCE

TOYOTA LAND CRUISER J95

Komentarz

• Big
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2007
                                        • 6389

Chłopaki, ja nie odczułem tego o czym piszecie. Gdy pytałem o wytrzymaly wosk na zime nikt nie proponował mi Zymola czy Swissa, zaproponowano mi Colli lub Megsa #16 i kupiłem Colli 476 z którego jestem bardzo zadowolony, jak narazie .
                                        Owszem, gdy ostatnio pytalem o kosmetyki Zymola, to odezwały się osoby o których myślicie, ale rzeczowo i bez zbędnego zachwalania, odpowiedziały na moje posty
                                        A to, że ktoś wstawia zdjęcia takich a nie innch aut - no cóż skoro takie do niego przyjeżdżaja i takie robi to czemu się tym nie pochwalić Spójrzcie jakie auta wstawiaja ludzie na detailing- world (są Ferrari, Lamborgini a nawet Veyron :shock: ) Także ja na kosmetyka aut czuje sie naprawdę dobrze i nie mam powodów do nażekań
                                        No ale koniec tego OT wracajmy do naszej OCP-rzeczywistości
                                        Czarny Elegance

Komentarz

• GRUBEER
                                          Elegance
                                          S_OCP Member
                                          • 2007
                                          • 936
                                          • Volkswagen

Big, koniec OT i tak wiem swoje :P hihihihiihh

[ Dodano: Czw 19 Lis, 09 18:57 ]
                                          Big, :box2 :twisted: :twisted:
                                          Maru 123, :twisted:
                                          sorki nie moglem sie powstrzymac nie gniewajcie sie chlopaki
                                          Gejsza 6

Komentarz

• sebba75
                                            Ambiente
                                            • 2009
                                            • 225

Masz racje BIG wracamy do rzeczywistosci
                                            To bedzie obszerny post wiec prosze o nie linczowanie
                                            1.Tu staralem sie osiagnac tzw efekt "wet" na lakierze bez pomocy bardzo drogich woskow znanych marek,auto 8 lat stan dobry kolor srebrny,pewnie czesc powie latwizna ale na srebrnym jest ciezko osiagnac doskonaly efekt mokrego lakieru.Na pocztek korekta lakieru z Flezem+zolty pad+deox 2,pozniej cyclo liquid gold na koniec cyclo + 2 warstwy gold plus na miekkich gabkach.Efekt ocencie sami moim zdaniem oki

2.Obiecalem monitorowac Santa Fe po nalozeniu Gold Plusa i dzis pierwsze mycie

A kropelkowanie wyglada tak

3.Teraz pokaze wam auto ktore dzis dostalem i to jest wyzwanie.Auto musi byc gotowe najpozniej jutro do godz 17,00.Samochod w stanie prawie idealnym bym powiedzial :shock:

Pozniej bylo juz widac efekt meczarni

A to woda po praniu

4.Na koniec pokaze moje ulubione miejsce w mojej firmie tzw poczekalnie :lol:

Jesli przegiolem z postami zdjeciami itd prosze o wybaczenie

Komentarz

• aniam111
                                              Rider
                                              • 2009
                                              • 436

Kurcze jak można mieć taki syf w aucie :shock:
                                              Ja rozumiem że można nie mieć czasu na częste mycie, pucowanie itp, ale w tym aucie to można jadąc się pobrudzić
                                              AniaM
                                              http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0
                                              O2 FL 2009 Combi Ambiente 1,8TSI (160KM)

Komentarz

• jama89
                                                L&K
                                                • 2008
                                                • 1214

sebba75, czego uzyles do umycia i nablyszczenia plastikow?
                                                Octavia 1.9 TDI ASZ

.

Komentarz

• Deco
                                                  Rider
                                                  • 2008
                                                  • 612

sebba75, Kiedy można zwiedzić Twoją firmę?? Fajna poczekalnia nie ma co. Podoba mi się ten liquid gold, sam mam srebrny samochód więc wiem ile się trzeba namęczyć by efekt mokrego lakieru. Tak się zastanawiam czy ten liquid gold bardziej można porównać do Paint Renovator czy Super Resin Polish z Auto Glym??

Tak się zastanawiałem nad zamówieniem paru rzeczy z Anglii firmy Auto Glym. I właśnie Paint Renovator wydaje mi się ciekawą opcją.

Komentarz

• sebba75
                                                    Ambiente
                                                    • 2009
                                                    • 225

Zamieszczone przez jama89
                                                    sebba75, czego uzyles do umycia i nablyszczenia plastikow?
                                                    Jak widac gorna czesc drzwi jest zrobiona czyms co przypomina skore bym nazwal do tego uzylem naszego Multicleanera ktory mam zamiar wprowadzic na polski rynek,dolna czesc drzwi rowniez tym a na koniec przetarta Finesse z Nielsena

[ Dodano: Czw 19 Lis, 09 20:43 ]
                                                    Zamieszczone przez Deco
                                                    sebba75, Kiedy można zwiedzić Twoją firmę?? Fajna poczekalnia nie ma co. Podoba mi się ten liquid gold, sam mam srebrny samochód więc wiem ile się trzeba namęczyć by efekt mokrego lakieru. Tak się zastanawiam czy ten liquid gold bardziej można porównać do Paint Renovator czy Super Resin Polish z Auto Glym??

Tak się zastanawiałem nad zamówieniem paru rzeczy z Anglii firmy Auto Glym. I właśnie Paint Renovator wydaje mi się ciekawą opcją.
                                                    Do Szwecji samolot leci jaies 1,20 min pozniej masz 230km samochodem autostrada E4 wiec szybko i jestes u mnie
                                                    Ciezko mi porownac Liquid Golda do Auto Glyma nie mialem stycznosci z tymi produktami wiec nie bede wprowadzal w blad

Komentarz

Pracuję...